• WIJ Gym Dorothy 14-20WIJ Gym Dorothy 14

In wijkcentrum Heksenwiel is iedereen gelijk aan elkaar, bezoekers, vrijwilligers en professionals.
Een vaste bezoekster vertelt: “Allemaal vinden we het belangrijk dat iedereen zich welkom voelt. We bekijken ook altijd samen wat je wel en niet kunt. De ene mens is kwiek en doet moeiteloos mee met fitness. De ander kan alleen zitten, maar vindt het wél leuk om mee te doen. Dat kan hier gewoon. En wil je even niks? Ook goed.”

Samen onderzoeken

Koffie 1

Vind je het moeilijk om de eerste stap te zetten? Om de eerste keer in je eentje naar het wijkcentrum te gaan? Meer mensen hebben dat, om allerlei redenen. Als je dat wilt, kunnen we dan eerst bij jou thuis komen. Meestal komt er dan eerst een sociaal maatschappelijk werker van WIJ bij je langs. Wat spreekt jóu aan? Vind je het misschien fijn als iemand je thuis op komt halen? Of dat er bij de ingang van het wijkcentrum iemand voor je klaarstaat. Je ziet, je hoeft het niet helemaal alleen te doen.

Zelf beheren

Het wijkcentrum is van de wijk. Iedereen kan hier een activiteit met andere wijkbewoners organiseren. Of je dat nou graag in je eentje doet of met anderen samen. Hier geldt: ik doe iets voor jou, jij doet iets voor mij. Een voorbeeldje: een bigband wil een oefenruimte gebruiken. Dat kan. In ruil daarvoor treden zij dan een keer op voor de bezoekers. Maar het mag natuurlijk ook iets heel anders zijn.