• fit for life nordic walking breda

Fietsen

Ries vertelt:
Als je 65+er bent, breng je wat vaker een bezoekje bij een arts of specialist. Ik praat nu over mezelf, want tegen mij wordt steeds gezegd: ”blijf zoveel mogelijk bewegen!”
In het verleden is vanuit de KBO gestart met een fietsclub. In al die jaren is er veel ervaring opgedaan over mooie fietstochten tussen de 20 en 30 km. Elke maandagmiddag om 13.30 uur. starten we. Iedereen die kan fietsen kan aansluiten, ook als je geen lid bent van de KBO. 

 

Bij bijzondere plekken wordt gestopt en de nodige uitleg gegeven. De route is zo gepland, dat er halverwege een koffie/thee pauze is. Fietsen rondom Breda is vaak een verrassing, ook als je denkt dat je alles al wel gezien hebt.

 

Bij deze nodig ik iedereen uit, om eens een keertje mee te fietsen. Ik weet haast zeker dat dit dan niet bij een keer blijft. Alleen al voor de leuke contacten die hiermee ontstaan. Schroom niet en luister naar het advies om in beweging te blijven.

 

Eind maart starten we weer vanaf Princenhof op maandag om 13.30 uur met het nieuwe seizoen. Het tempo van de groep wordt aangegeven door de minst snelle fietser. Het is dus geen wedstrijd ! De groep bestaat nu uit tussen de 10 en 15 personen.
Sluit je aan en fiets gezellig mee !


Praatgroep van Princenhof

Deelnemers vertellen:

 

Ries: De deelnemers komen uit alle kanten van Breda. Ik heb geen enkele moeite om me te uiten en ik wist niet dat sommige mensen daar wel problemen mee hebben. Soms wordt iets uitgesproken wat nooit eerder is gedaan. De deelnemers in de groep luisteren begripvol en zonder vooroordeel.

 

Adembenemend! De groep is geen gezelligheidsclubje, er wordt gepraat over maatschappelijke en persoonlijke onderwerpen in een ongedwongen sfeer. Praten en luisteren met respect elkaar.

 

Anne-Miek: Ik dacht dat deelnemen aan een praatgroepje is niets voor was. Maar toch heb ik dit gedaan. Tot mijn grote verbazing kon ik samen met andere mensen gewoon zeggen wat ik wilde. Iedereen mocht zijn mening geven. Geen oordeel, geen onderbrekingen. Heerlijk. Zelf kreeg ik de kans om mijn verdriet te uiten. 

 

Op dit moment is dit het beste is wat mij tot nu toe overkomen is. Het is een groep van lieve, aardige, ook wel wijze mensen die je in je waarde laten en die ik ontzettend mis als er eens een sessie uitvalt.

 

Ik zou het iedereen aanraden. Vooral als je, net als ik, jezelf niet zo snel laat zien en je niet altijd de kans hebt om een goed gesprek te hebben of moeilijk over jezelf praat. Schaam je niet, houd je niet in. Wat in de groep besproken wordt blijft in de groep.

 

Marianne: Vanaf het begin ben ik betrokken bij het praatgroepje. In eerste instantie om het op te zetten en later als deelnemer. Het is bijzonder om zoveel met elkaar te kunnen delen, te luisteren en respectvol met elkaar om te gaan. De onderwerpen zijn heel verschillend. Meestal serieus, maar ook wel met een grap. 

 

Kom gewoon eens gezellig meepraten en ervaar het zelf!