• wij princenhof gezelligheid

De drempel is laag

Vitaal blijven is belangrijk. Daar wordt in ’t Houwke veel aandacht aan besteed. Er wordt iedere dag wel een vorm van lichaamsbeweging gedaan. Zoals conditie-gym bijvoorbeeld.
Een gymles duurt 3 kwartier. Maar het kwartiertje erna is nét zo belangrijk. Dan drinken de deelnemers gezellig samen een kopje koffie.


De drempel om te komen is laag. En ook als je niet zo vitaal bent, ben je welkom. Zo hebben we bijvoorbeeld een ‘langzaam’ wandelclubje. ‘Speciaal voor mensen die niet meer zo snel kunnen lopen.

 

Voor elk wat wils

Naast beweging staat ook muziek centraal in ’t Houwke. Er is voor elk wat wils. Zo is er 1 keer in de 2 maanden een open podium. Daar kan iedereen zich voor aanmelden. Bijvoorbeeld als je een mooi gedicht wilt voorlezen, of goed kunt zingen.
Twee keer per maand is er op maandagmiddag een ‘zing mee’ club. Bezoekers zingen dan met elkaar oud-Hollandse liedjes.
Dit alles onder het genot van een kopje koffie en een lekkere traktatie.

 

Heb je zelf een idee voor een activiteit? Prima, dan ga je het zelf regelen. Zo is bijvoorbeeld het handwerkclubje ontstaan. Iedereen zorgt voor zijn eigen materiaal. Vindt iemand een bepaalde steek leuk? Dan wordt deze aangeleerd. En ondertussen wordt er gezellig gekeuveld.
Je bent hier samen verantwoordelijk voor het welzijn van de groep. Is iemand bijvoorbeeld 2 weken achter elkaar niet geweest? dan wordt diegene altijd even gebeld: “Wat is er aan de hand? Kunnen we je ergens mee helpen?”