Boeken en voorlezers aan huis

Bibliotheek aan huisSoms kun je niet zelf naar de bibliotheek. En ken je niemand die dit voor je kan doen. Dan kunnen de vrijwilligers van Bibliotheek-aan-huis boeken voor je halen.

Eerst kies je samen met een vaste vrijwilliger thuis een of meerdere boeken uit. Deze staan in de catalogus van Bibliotheek Breda.

Daarna haalt en brengt de vrijwilliger de boeken en andere materialen bij je thuis. Als je wilt, kun je samen napraten over het gelezen boek.

Voorlezen

Kun je niet (makkelijk) meer zelf lezen, maar wel dol op verhalen? Er zijn vrijwilligers die graag bij je thuis komen voorlezen.

Salonbibliotheek

Veel ouderen zijn geïnteresseerd in lezen, cultuur en actualiteit. De ‘Salonbibliotheek’ heeft een aanbod van lezingen en films. Het zijn middagen op verschillende locaties in Breda, georganiseerd door WIJ en Bibliotheek Breda. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Kosten

Geen kosten. Wel moet je een abonnement van de bibliotheek hebben.

Boeken thuisbezorgd: altijd een klein feestje
"Het is altijd een klein feestje als Mia weer met een nieuwe stapel boeken komt. " Het lukte me niet meer om met zware boeken te sjouwen, maar ik wilde wel dolgraag blijven lezen."
Ria Slegers

"Je leert al gauw de smaak en favoriete schrijvers van mensen kennen. Bij Ria bijvoorbeeld is dat streekromans."  Vrijwilligster Mia Armstrong

 

Aanmelden

Bibliotheek Breda
Anja Weterings
06 - 36 28 46 48
bibliotheekaanhuis@nieuweveste.nl
Bibliotheek Breda

 

Vragen over vrijwilligerswerk

WIJ
 Ester Oudejans
 076 - 525 15 00
esteroudejans@zorgvoorelkaarbreda.nl

 

Andere mogelijkheden

Wat kunnen andere organisaties voor je betekenen?Zveb rechth RGB
Kijk op www.zorgvoorelkaarbreda.nl

 

WIJ, Nieuwe Prinsenkade 25, 4811VC Breda

Inloggen of Registreren