Sociaal contact

 Voel je je alleen en heb je behoefte aan (meer) sociale contacten? Lukt het je zelf niet om die te vinden en op te bouwen? Bij WIJ zijn er mensen die dit samen met je kunnen doen. Zo wordt duidelijker wat je zoekt. Wat je hier zelf aan kunt doen én wat je omgeving je te bieden heeft. 

Je kunt bijvoorbeeld samen op zoek gaan naar iemand met wie je regelmatig afspreekt. Samen een wandeling maken, winkelen of een uitstapje maken. Zo'n contact geeft gezelligheid en een vriendschappelijk gevoel. Het idee dat je er niet alleen voor staat. Langzaam kan er dan een band ontstaan. Soms breidt die zich uit en kunnen er ook allerlei levensvragen aan de orde komen.

Voor wie?

WIJ maatjesVooral voor mensen die het niet lukt om zelf sociale contacten op te bouwen.

Waarvoor contact maken niet zo makkelijk is. Of voor wie het niet eenvoudig is iemand thuis uit te nodigen. Voor wie eropuit gaan lastig is. Maar ook voor mensen die familie of vrienden zijn kwijtgeraakt, slechtzienden en mensen met een beperking.

Kosten

Hier zijn geen kosten aan verbonden.

"Opeens waren ze er niet meer. Mijn vriendin die vroeger langs kwam voor een praatje, een spelletje en de nieuwtjes uit de buurt, zij overleed plotseling. En mijn buurvrouw die een boodschapje haalde en bleef koffiedrinken en bij wie ik ook privézaken kwijt kon: zij verhuisde. Mijn gezondheid ging ook nog achteruit.
Nu heb ik iemand met wie ik goed overweg kan en die wekelijks langskomt. Ik zou haar bezoekjes niet willen missen!"Coby

 

Aanmelden of zelf 'maatje' zijn?

 Vul het contactformulier in.
 (076) 525 15 00. 
 sociaalcontact@zorgvoorelkaarbreda.nl

Daarna wordt een afspraak gemaakt voor een kennismakingsgesprek. 

 

Inloggen of Registreren