• WIJ Gym Dorothy 14-20WIJ Gym Dorothy 14

Open podium, zomerconcerten, muziekavonden, dansavonden; bij wijkcentrum ’t Houwke in Heusdenhout zijn veel muziekactiviteiten. Vaak is Sonny (geboren in 1968) er als vrijwilliger bij betrokken. Sonny: “We zijn in 2015 gewoon begonnen. Er was toen nog geen noot in ‘t Houwke. Moet je nu zien.”
 

Denken in mogelijkheden

Sonny woont sinds 2009 in Heusdenhout. Bij het Heusdenhoutfestival ontstond het idee om wat muzikaals te gaan organiseren in ’t Houwke. Sonny: “Met Rob de Koning en een stagiaire begon ik in 2015. We nodigden een dj uit. Je moet de eerste stap durven zetten. Wat kan er misgaan? Geloof in waarmee je bezig bent en denk in mogelijkheden. Moet je zien wat er dan kan. Bij ’t Houwke lukt dat met een groep fantastische vrijwilligers. Zij helpen met alles. En dan kan het zomaar zijn dat er op een dinsdagavond hier 150 mensen genieten van een optreden. Eén blij gezicht is geweldig, maar 150 blije gezichten maken me dankbaar.”

 

Muziek raakt. Overal en iedereen.

Waar Sonny gaat, is zijn gitaar. Muziek is zijn leven. Sonny: “Muziek raakt. Overal en iedereen. Het roept emotie op. Dat gebeurt overal; op een schoolplein, in een verzorgingshuis, in de gevangenis, in de kerk, bij een feest, bij ’t Houwke. Ik word zelf heel blij van muziek maken. Dat werkt aanstekelijk.”

 

Muziek maken als werk

Voor Sonny is muziek maken ook zijn werk. Hij werkt als pedagogisch medewerker bij Kober in Breda en bij Kinderstad in Tilburg. Zijn gitaar neemt hij altijd mee. Ook geeft hij musicalworkshops en maakt hij samen muziek met mensen die in de gevangenis zitten, zoals in Vught. Sonny: “Als we samen muziek maken, vallen de muren compleet weg. Werken in de gevangenis heeft mij veranderd: kijk eerst naar jezelf, voordat je naar een ander wijst.” 

 

Woensdag = muziekdag 

Sonny is de hele week met muziek bezig, maar toch noemt hij woensdag zijn muziekdag. Dan is hij actief voor ’t Houwke maar ook voor ’t Kleurke. Sonny: “Daar zitten allerlei muzikanten bij die optreden in verzorgingshuizen. Ik was net in Ruitersbos. Daar speelde ik gitaar en zong liedjes voor mensen met dementie. Zonder een woord uit te wisselen, was er communicatie. Mensen fleuren ervan op. Dat is wat muziek doet. Maar het begint ermee dat je er zelf plezier in hebt. Dat heb ik. Het is mijn vak, mijn leven, mijn alles.”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Muziekactiviteiten bij ’t Houwke

Open podium (1 x 3 maanden).

E-mail

wij@begintbijjou.nl

 

 

Bellen

(076) 525 15 00

 

maandag tot vrijdag
van 9.00 – 17.00 uur