• WIJ bewegen in balans

ZorgvoorelkaarBreda is een bijzondere samenwerking. Bijna 20 Bredase organisaties die actief zijn op het gebied van zorg en welzijn werken hierin samen. Met 1 gemeenschappelijk contactpunt (telefoonnummer 076 525 15 15 en e-mailadres samen@zorgvoorelkaarbreda.nl). Bij dit contactpunt werken sociale werkers die met hulpvragers nagaan wat ze willen en wat ze nodig hebben. En dat ook regelen. Ook de gemeente Breda neemt deel aan ZorgvoorelkaarBreda.

De organisaties bij ZorgvoorelkaarBreda doen veel meer dan reageren op hulpvragen. Bij diverse inloopplekken in Breda, geven ze ook advies aan mensen die daarnaar op zoek zijn. Ze zorgen voor plekken waar diverse groepen mensen bij elkaar kunnen komen. Ze maken het voor kwetsbaren mogelijk om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen. En ze nemen initiatieven om bijvoorbeeld ouderen en mantelzorgers weerbaarder te maken. Veel van de organisaties die samenwerken bij ZorgvoorelkaarBreda helpen Bredanaars dankzij de inzet van vrijwilligers.

WIJ


WIJ is al jaren 1 van de deelnemers in ZorgvoorelkaarBreda. Met 5 Wijkcentra waar wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en aan activiteiten deelnemen. Met ‘Fit for Life’ activiteiten voor senioren. En met verschillende vormen van praktische hulp bij mensen thuis.

Het bezoek


Op 13 november kwam een groep van ca. 25 sociale werkers uit de provincie Antwerpen op werkbezoek bij ZorgvoorelkaarBreda. Om te leren wat ZorgvoorelkaarBreda zo bijzonder maakt. En om met elkaar kennis uit te wisselen.
Vóór de lunch hebben ze een presentatie bijgewoond over de organisatie. Daarna zijn ze in groepen in gesprek gegaan met professionals van ZorgvoorelkaarBreda.
Na de lunch hebben groepen bezoekers verschillende locaties in Breda bezocht:
- Magazijn076, een ontmoetings- en werkcentrum voor mensen met autisme
- Talentfabriek DeFaam, die mensen die (dreigend) dakloos zijn helpt met hun herstel
- Het centrale ZorgvoorelkaarBreda team dat hulpvragen via telefoon en e-mail behandelt
- Tientjes Breda, dat in samenwerking met WIJ een ‘Fit for Life’ sessie hield
- (WIJ) Wijkcentrum Balieweide

De groep die meedeed aan de ‘Fit for Life’ sessie hadden duidelijk veel plezier!

 

E-mail

wij@begintbijjou.nl

 

 

Bellen

(076) 525 15 00

 

maandag tot vrijdag
van 9.00 – 17.00 uur