Boeken en voorlezers aan huis

Bibliotheek aan huisKun je niet zelf naar de bibliotheek en ken je niemand die dit voor je kan doen? Dan kunnen vrijwilligers van Bibliotheek-aan-huis boeken voor je halen.
Samen met een vaste vrijwilliger kies je thuis een of meerdere boeken uit de catalogus van Bibliotheek Breda. De vrijwilliger haalt en brengt de boeken en andere materialen dan bij je thuis. Als je wilt kun je napraten over het gelezen boek.

Voorlezen

Kun je niet (makkelijk) meer zelf lezen, maar ben je wel dol op verhalen? Er zijn vrijwilligers die graag bij je thuis komen voorlezen.

Salonbibliotheek

Veel ouderen zijn geïnteresseerd in lezen, cultuur en actualiteit. De ‘Salonbibliotheek’ heeft een aanbod van lezingen en films. Het zijn middagen op verschillende locaties in Breda, georganiseerd door WIJ en de Bibliotheek Breda. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Kosten

Geen kosten. Wel moet je een abonnement van de bibliotheek hebben.

Boeken thuisbezorgd: altijd een klein feestje
"Het is altijd een klein feestje als Mia met een nieuwe stapel boeken van de bibliotheek bij mij thuis komt. " Het lukte me niet meer om met zware boeken te sjouwen, maar ik wilde wel dolgraag blijven lezen."
Ria Slegers
"Je leert al gauw de smaak en favoriete schrijvers van mensen kennen. Ria's favoriete genre bijvoorbeeld is streekromans."  Vrijwilligster Mia Armstrong

 

Aanmelden

Bibliotheek Breda
Anja Weterings
06 - 36 28 46 48
bibliotheekaanhuis@nieuweveste.nl
Bibliotheek Breda

 

Vragen over vrijwilligerswerk

WIJ
 Ester Oudejans
(076) 525 15 00
esteroudejans@zorgvoorelkaarbreda.nl

 

Andere mogelijkheden

Wat kunnen andere organisaties voor je betekenen?Zveb rechth RGB
Kijk op www.zorgvoorelkaarbreda.nl

 

WIJ, Nieuwe Prinsenkade 25, 4811VC Breda

Inloggen of Registreren