WIJ is partner van Zorg voor elkaar Breda.

Zorg voor elkaar BredaBij een vraag om hulp, wordt eerst gekeken of een familielid of buurtgenoot u kan helpen. Is dit niet het geval, dan kunt u vragen om tijdelijke ondersteuning door een vrijwilliger. Als blijkt dat meer hulp gewenst is, kan maatschappelijk werk uitkomst bieden. Samen kijkt u dan waar u precies behoefte aan heeft en wat u nog wèl zelf kunt.

Hoe kunt u de mensen van WIJ bereiken? U kunt rechtstreeks bellen met (076) 525 15 00 om te overleggen over de (tijdelijke) inzet van een vrijwilliger.

Freek en TheoVindt u het prettiger om eerst met iemand te overleggen? U kunt ook bellen met het telefoonteam van Zorg voor elkaar Breda. Dit team heeft contact met Maatschappelijk Werk, vrijwilligersorganisaties zoals WIJ en Bredase zorgaanbieders (woonzorgcentra, psychiatrie) en het WMO wijkteam. Samen met hen bespreekt u wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. 

“Onze moeder woont nog op zichzelf en is trots op wat ze zelf allemaal nog kan. Echter, na een kleine valpartij moet ze nu af en toe naar de fysiotherapeut voor nieuwe oefeningen en controle. Wij wonen nou niet echt in de buurt en haar oudere buurman heeft geen rijbewijs meer.
Gelukkig kunnen we via WIJ regelmatig een vrijwilliger inschakelen die haar naar de praktijk rijdt. Vind ze nog gezellig ook!”

 

Contactgegevens

www.zorgvoorelkaarbreda.nl
 (076) 525 15 15
 inloopspreekuren

 

 

WIJ, Nieuwe Prinsenkade 25, 4811VC Breda

Inloggen of Registreren