• WIJ SamenVitaal Rens

 

 WIJ automaatje

 

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt? Of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut?  AutoMaatje is misschien een mogelijkheid.

 

Is zelf regelen lastig en kun je geen beroep doen op vervoer met indicatie (deeltaxi) of het OV?  AutoMaatje/vervoer richt zich op mensen die geen alternatief en een laag inkomen hebben.. Heb je begeleiding thuis van een andere organisatie dan maatschappelijk werk? Dan kun je geen beroep doen op AutoMaatje. De begeleiding moet dan zelf een oplossing zoeken.

 

Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto. Heb je vervoer nodig? Neem dan contact op met Zorg voor elkaar Breda: (076) 525 15 15. We bekijken dan samen of jij voor AutoMaatje in aanmerking komt. Doe dit tijdig, minimaal drie dagen van tevoren, want het is niet altijd beschikbaar. Waar nodig en mogelijk zoeken wij een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je op het door jou gewenste tijdstip kan rijden. We bellen je terug als er een chauffeur beschikbaar is en geven de verwachte kosten. De vergoeding is € 0,35 per km, berekend vanaf het huis van de chauffeur. Met een BredaPas is het € 0,20 per km.

 

Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis. Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger, plus de eventuele parkeerkosten.

 

Heb je vervoer nodig?

 

Waar nodig zoeken wij een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die jou op het door jou gewenste tijdstip kan rijden. We bellen je terug als er een chauffeur beschikbaar is en geven de verwachte kosten door.
De vergoeding is € 0,35 per km en wordt berekend vanaf het huis van de chauffeur.
Met een BredaPas is het € 0,20 per km.
Voor hulp bij boodschappen betaal je ook dit tarief.


Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een korte afspraak zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis. Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger, plus de eventuele parkeerkosten.

Neem dan uiterlijk drie dagen van tevoren contact op met Zorg voor elkaar Breda
via telefoonnummer 076 525 15 00. Dan kijken we samen of je gebruik kunt maken van AutoMaatje.