• WIJ bewegen in balans

Als je bij Stefan binnen komt, valt meteen de grote verzameling auto’s op. Mooi naast elkaar in grote glazen kasten. Heel veel verschillende merken. Op de vraag wat zijn favoriete merk is, zegt hij: “Mercedes, maar ik spaar allerlei soorten auto’s.  Dat doe ik al vanaf mijn 5e jaar. Maar ik hou er ook van om naar sport te kijken. Het liefste zie ik de Formule 1 races. Een andere hobby van mij is schaken. Dat doe ik elke week op maandagavond in het Houwke. Ik kijk ook graag naar voetbal. Vooral naar Ajax, hoewel dat de laatste tijd niet zo goed gaat,” zegt hij lachend.

Stefan vervolgt: “Maar de meeste tijd ben ik bezig met Narrowcasting. En dit doe ik al 10 jaar met veel plezier.”

 

Wat is Narrowcasting?

Narrow casting betekent beeld scherm communicatie. Stefan kan heel goed uitleggen wat dat betekent. Hij vertelt: “Via grote TV schermen geef je mensen informatie. In Breda hangen 12 Zorg voor elkaar Breda schermen. Deze schermen hangen in wijklocaties (Princenhof, Heksenwiel, Balieweide, ’t Houwke en De Verbinding). Inlooppunten en het IMW (dit is het Instituut Maatschappelijk Werk) in Breda (Paardeweide, Verbeetenstraat, Willemstraat en Noorderlicht). En in de Prins en het Rondeel.

De informatie op zo’n scherm gaat over activiteiten van deze 12 locaties.

Narrowcasting is dus teksten en foto’s maken en op beeldschermen zetten.”

 

 Stefan Meeles 2 copy

Hoe werkt het?

Maar hoe komt die informatie nu op deze beeldschermen?

Stefan vertelt verder: “WIJ heeft een werkgroep Narrowcasting. Daar zit ik in met 3 andere collega’s. We bespreken waar we tegen aan lopen en of er dingen anders moeten. Maar ook hoe lang er een item op moet blijven staan.

Enkele voorbeelden zijn: De activiteiten in de verschillende buurthuizen; maaltijden; spreekuren en andere praktische informatie.

Op elk scherm kun je informatie lezen. Het is eigenlijk een soort eigen tv kanaal van die 12 locaties.

Een collega stuurt mij de teksten die er op moeten. En ik zoek er de juiste foto’s bij. Ik overleg met mijn collega’s via WhatsApp of E-mail”

Stefan werkt vooral vanuit huis. Hij zegt: ”Ik werk op mijn eigen computer alles uit. En daarnaast heb ik een groot scherm, om goed te kunnen zien wat ik gedaan heb op mijn computer. Het werk kost veel tijd.”

1 maal per 4 weken gaat hij naar zijn collega’s van WIJ. Stefan vervolgt: “Ik vind het altijd heel fijn om iedereen te zien. Iedereen kent me bij de Prins en roept naar me. Het voelt voor mij als 1 grote familie.” En daarmee beëindigd dit fijne gesprek met deze goedlachse man.

 

Wil je zelf ook vrijwilliger worden bij de Narrowcasting? Schrijf dan een mail naar kernredactie@zorgvoorelkaarbreda.nl

E-mail

wij@begintbijjou.nl

 

 

Bellen

(076) 525 15 00

 

maandag tot vrijdag
van 9.00 – 17.00 uur