• WIJ bewegen in balans

Informatie Digitale Overheid

Heb je vragen over dingen die je moet regelen met de overheid? Of over apps, zoals bijvoorbeeld de CoronaCheck-app? Bij het Informatiepunt Digitale Overheid helpen we je graag verder. Je vindt ons in de bibliotheken centrum, zuid en noord.

De overheid via internet

Steeds vaker moeten we zelf dingen regelen via internet. Zo ook met de overheid: aanvragen van zorgtoeslag, je rijbewijs verlengen of een afspraak maken bij de gemeente. Maar ook een woning zoeken bijvoorbeeld. Daarvoor moet je wel een DigiD hebben. Én met een computer kunnen omgaan. Vind je dit nog lastig? Je bent niet de enige. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt, blijkt het minder moeilijk dan je dacht. Vaak heb je ook nog eens sneller een antwoord. Soms zelfs meteen.

Kom langs bij het informatiepunt

Wil je iets regelen via de computer? En kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Kom dan vooral langs bij één van onze informatiepunten. Wij helpen je graag en denken met je mee. We proberen je direct informatie te geven waarmee je verder kunt. En anders verwijzen we je door naar de juiste organisatie.
Ken je iemand anders die wat hulp nodig heeft? Vertel haar of hem dan over ons. 

Voor iedereen

We zitten in de bibliotheek, maar het Informatiepunt Digitale Overheid is er voor iedereen. Je hoeft dan ook geen lid van de bieb te zijn. Iedereen is welkom en de hulp is gratis!
Het Informatiepunt is open als de bibliotheek open is. Meer informatie vind je op de pagina: Informatiepunt Digitale Overheid.

Computercursus

Wil je zelf beter leren omgaan met de websites van de overheid? Dan kun je een computercursus volgen bij Taalhuis Breda

Contact

 • Informatiepunt Digitale Overheid Centrum
  Molenstraat 6
  4811 GS  Breda
  tel. 076 - 200 32 00
 • Informatiepunt Digitale Overheid Zuid
  Allerheiligenweg 19
  4834 TM  Breda
  tel. 076 - 200 32 00
 • Informatiepunt Digitale Overheid Noord
  Heksenakker 37
  4823 JZ  Breda
  tel. 076 - 200 32 00
 • Informatiepunt Buurtpunt Hoge Vucht
  Roeselarestraat 644
  4826 JW Breda
  tel. 076 - 525 15 15
  Op donderdag op oneven weken van: 10.00 tot 12.00 uur