• Wandelgroep mastbos
  • wij princenhof activiteit
  • wij princenhof gezelligheid

Samen in de wijk

98b49619 d9df 47ee ad82 af81fa244d84 1

Bij WIJ hebben we een aantal eigen wijklocaties. Daar kun je terecht als je graag aanspraak wilt. Van senior tot vrijwilliger.

De meeste senioren zijn prima in staat om eigen regie te voeren over hun leven. En daarmee hun zelfstandigheid te behouden.
Soms lukt dat niet. Kwetsbaarheid neemt toe naarmate de leeftijd stijgt. Dit kan zich op allerlei manieren uiten. De één heeft bijvoorbeeld moeite met boodschappen doen. Terwijl de ander last heeft van vergeetachtigheid.
We onderscheiden vier ‘gebieden’ waarop je kwetsbaar kunt zijn:
- Als je lichamelijke belemmeringen hebt zoals bijvoorbeeld gewichtsverlies, evenwichtsproblemen, vermoeidheid.
- Of als geheugen je in de steek laat en je minder flexibel wordt.
- Soms ben je eenzaam of ervaar je verlies van sociale steun van je omgeving.
- Of je voelt je naar omdat je een depressie hebt.
Hoe fijn is het dan om toch ergens terecht te kunnen? Voor een kopje koffie of thee. Een praatje, of misschien wel een spelletje. Af en toe of misschien wel wekelijks. Wat je maar wilt.


Wat is er mogelijk?

Onze wijklocaties worden gerund door vrijwilligers. Lieve, fijne mensen die naar je omkijken. En die (als jij dat wilt) even contact opnemen als je niet bent gekomen. Om te kijken of alles nog goed gaat.
Er worden ook elke week leuke activiteiten georganiseerd. Van bingo tot kaartmiddagen en van knutselen tot een lezing van de salonbibliotheek.
De activiteiten zijn te vinden in de nieuwsbrieven van de wijklocaties.

Wijkrestaurants

In een wijkrestaurant kun je samen met anderen eten. Deze wijkrestaurants vind je in de locaties van WIJ. De maaltijden worden verzorgd door een bedrijf dat is gespecialiseerd in catering. Maar soms ook door wijkbewoners of vrijwilligers. De prijs kan per restaurant verschillen. Met een BredaPas krijg je korting.
De wijkrestaurants zijn in verschillende delen van de stad. Neem contact op met het wijkcentrum van je keuze voor meer informatie over de maaltijden.

Wijkcentrum ’t Houwke
Grote Houw 227
4817 RE Breda
Tel.: 076 587 29 24

Wijkcentrum Balieweide
Baliendijk 82
4816 GH Breda
Tel.: 076 587 50 28

Wijkcentrum Heksenwiel
Heksenwiellaan 2
4823 HA Breda
Tel.: 076 549 41 97

Wijkcentrum Princenhof
Princentuin 1
4813 CZ Breda
Tel.: 076 530 97 91

De Verbinding
Alexberg 2a
4822 ST Breda
Tel.: 076 525 15 40

Ook is er een sociaal maatschappelijk werker aanwezig. Zij kan meekijken als de situatie (even) niet zo makkelijk meer gaat. En als je daar graag hulp bij wilt hebben.

Soms kan de hulp van een vrijwilliger prettig zijn. Die samen met jou kijkt wat je graag zou willen.
Dit kan gaan over simpele klusjes die jou niet meer makkelijk afgaan. Of de vrijwilliger gaat mee naar een (dokters) afspraak. Maar het kan ook gewoon een gezellig koffiebezoekje zijn.
Een andere keer is een gesprek met een maatschappelijk werker fijn. Bijvoorbeeld als je merkt dat je in een andere levensfase komt waarbij het lichaam (en geest) niet altijd meer meekan. En je daar moeite mee hebt en verdrietig van wordt.
Of dat je weinig of geen ondersteuning van je omgeving ervaart, terwijl je dit wel graag wilt.