• WIJ bewegen in balans

Heb je af en toe zin in een leuk verzetje? Kom dan eens naar één van onze wijklocaties. Daar ben je altijd van harte welkom!


Een wijklocatie of wijkcentrum is een gezellige plek waar je medebewoners kunt ontmoeten. Bij een kopje thee of koffie, maar je kunt ook meedoen aan diverse activiteiten. En ontbreekt er iets volgens jou? Dan kun je dat zelf opstarten als je wilt. Alleen of met hulp van anderen.

Je kunt in het wijkcentrum ook met elkaar eten.
En heb je advies of steun nodig? Dan is er in ieder wijkcentrum een sociaal werker bij wie je terecht kunt.

Wat is er mogelijk?

Op een van de locaties spreken we een vaste bezoeker. Zij vertelt: "De wijklocaties worden gerund door vrijwilligers. Stuk voor stuk lieve, fijne mensen die naar je omkijken. En die, als jij dat wilt, even contact met je opnemen als je er een keer niet bent. Gewoon, even informeren of alles nog goed gaat met je."
Over de activiteiten zegt zij: "Bij ons in het centrum worden elke week leuke activiteiten georganiseerd. Van bingo tot een kaartmiddag. En van knutselen tot een lezing door de salonbibliotheek."


Alle activiteiten staan altijd in de nieuwsbrief van je wijklocatie.

Wijkrestaurants

In een van de wijkrestaurants treffen we een regelmatige bezoeker die er graag over vertelt. Hij zegt: "Ik vind het gezellig om samen met anderen te eten. Ik weet niet of dat in alle buurtcentra kan, maar hier dus wel. De maaltijden worden meestal verzorgd door een cateringbedrijf. Die worden dus niet híer gekookt. Soms wordt de maaltijd ook door wijkbewoners of vrijwilligers bereid."

De prijs kan per restaurant verschillen. Met een BredaPas krijg je korting.
De wijkrestaurants zijn in verschillende delen van de stad. Neem even contact op met het wijkcentrum waar je heen wilt. Die kunnen je meer vertellen over de maaltijden.

Wijkcentrum ’t Houwke
Grote Houw 227
4817 RE  Breda
Tel.: 076 - 587 29 24

Wijkcentrum Balieweide
Baliendijk 82
4816 GH  Breda
Tel.: 076 -  587 50 28

Wijkcentrum Heksenwiel
Heksenwiellaan 2
4823 HA  Breda
Tel.: 076 - 549 41 97

Wijkcentrum Princenhof
Princentuin 1
4813 CZ  Breda
Tel.: 076 - 530 97 91

De Verbinding
Alexberg 2a
4822 ST  Breda
Tel.: 076 - 525 15 40

Wat kan er nog meer?

Soms kan de hulp van een vrijwilliger prettig zijn. Die samen met jou kijkt wat je graag zou willen.
Dit kan gaan over simpele klusjes die jou niet meer makkelijk afgaan. Of de vrijwilliger gaat mee naar een (dokters) afspraak. Maar het kan ook gewoon een gezellig koffiebezoekje zijn.

Een andere keer is een gesprek met een maatschappelijk werker fijn. Bijvoorbeeld als je merkt dat je in een andere levensfase komt. Waarbij lichaam of geest niet altijd meer mee kunnen komen. En je daar moeite mee hebt of verdrietig van wordt.
Of dat je weinig of geen ondersteuning van je omgeving ervaart. Terwijl je dit wel graag wilt. Onze mensen zijn er voor je. En we doen wat we zeggen. Altijd.