• WIJ bewegen in balans

Prinselijk Uurtje

Tijdens het Prinselijk Uurtje luister je naar een inspirerend verhaal en je gaat daarna zelf - onder begeleiding van een kunstenaar - creatief aan de slag. Je hoeft geen ervaring te hebben. Het is voor iedereen die graag actief bezig wil zijn, geïnspireerd wil worden en mensen wil ontmoeten. De activiteiten staan onder de bezielende begeleiding van Dorry Franken, Maurice Spapens en Monique Laros die als kunstenaars verbonden zijn aan Nieuwe Veste.

Zes sessies lang staat een thema centraal. We starten in november met het boek van Heel Nederland Leest 'Sonny Boy' van Annejet van der Zijl. Voorbeelden (expositie)

Creatieve werken van deelnemers aan het Prinselijk Uurtje van vorig jaar zijn in november 2023 te zien in de tentoonstelling 'Mijn Verhaal' bij Nieuwe Veste (centrum).

De deelnemer vertelt

Over Sonny Boy

Herfst 1928: een jonge Surinaamse student trekt in Den Haag als kostganger in bij een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als ze een half jaar later zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Maar ondanks armoede en discriminatie slaagt het stel er in de jaren die volgen in een gelukkig en ook voorspoedig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit, en besluiten ze joden in huis te nemen - met alle consequenties van dien.

Meedoen

Iedereen kan zich voor het Prinselijk Uurtje aanmelden. De 'Uurtjes' zijn om de week op verschillende locaties in de stad. De kosten zijn €4,50 per keer. Lijkt het je leuk om een keer te komen kijken en mee te doen? Neem dan contact op met onderstaande contactpersonen. Zij kunnen je meer vertellen!

Waar en wanneer:

Wijkcentrum Princenhof, Princentuin 1 Vanaf dinsdag 7 november 10:00 - 12:00 uur

Contactpersoon: Estherderaad@zorgvoorelkaarbreda.nl | 076 525 15 00

 

Wijkcentrum Balieweide, Baliendijk 82 Vanaf woensdag 8 november 9:30 - 11:30 uur

Contactpersoon: SimonevanRooij@zorgvoorelkaarbreda.nl | 076 525 15 00

 

Wijkcentrum Heksenwiel, Heksenwiellaan 2 Vanaf dinsdag 14 november 14:00 - 16:00 uur

Contactpersoon: KittyTimmers@zorgvoorelkaarbreda.nl | 076 549 41 97

 

Het Prinselijk Uurtje is een samenwerking tussen Nieuwe Veste en WIJ. Meer informatie over het boek en over Annejet van der Zijl vind je op deze Nieuwe Veste pagina 

E-mail

wij@begintbijjou.nl

 

 

Bellen

(076) 525 15 00

 

maandag tot vrijdag
van 9.00 – 17.00 uur