Wat is WIJ?

WIJ helpt mensen zichzelf te helpen. Zo behouden zij hun zelfstandigheid en sociale contacten of bouwen ze die opnieuw op. 

Mensen richten hun eigen leven in en maken zelf keuzes. Soms kunnen zij daarbij hulp gebruiken, bijvoorbeeld als ze ouder worden, een chronische ziekte hebben of een lichamelijke of verstandelijke beperking.

Wat kan WIJ doen?

WIJ heeft vele mogelijkheden op het gebied van persoonlijk advies en ondersteuning, praktische hulp aan huis, bewegings- en ontmoetingsactiviteiten.
Uitgangspunt voor WIJ zijn de vragen en behoeften van mensen zelf. WIJ maakt in haar werk zoveel mogelijk gebruik van wat iemand zelf kan: mensen met een vraag werken samen met WIJ aan een oplossing die bij hen past.

Waar staat WIJ voor?

De naam WIJ staat voor aandacht en steun van mensen voor mensen. En wel op zo’n manier dat iedereen die iets vraagt aan WIJ, zelf meebepaalt hoe de hulp of steun eruit ziet.
WIJ staat voor samenwerking, binnen en buiten WIJ: WIJ werkt samen met iedereen die een bijdrage wil leveren aan de zelfstandigheid van mensen: het sociale netwerk van familie, buren en vrienden, mantelzorgers, vrijwilligers en professionals.
WIJ werkt in de gemeenten Breda, Alphen-Chaam en Baarle-Nassau.

Wie is WIJ?

WIJ is een netwerk waarin meer dan 800 vrijwilligers, 1500 burgers, 25 freelancers en 40 professionals actief zijn, naast de ruim 6000 klanten, die immers niet louter klant zijn maar waar dat kan zelf bijdragen. Bij WIJ geldt: klanten en burgers waar het kan, vrijwilligers en professionals waar het moet.

Allen hebben respect, aandacht en passie voor elkaar.
Allen zijn betrokken, bekwaam en betrouwbaar.
Alles wat we doen, doen we samen.

WIJ, Nieuwe Prinsenkade 25, 4811VC Breda

Inloggen of Registreren