• WIJ Gym Dorothy 14-20WIJ Gym Dorothy 14

Begin 2011 kwam Ad Krijnen met een leuk idee. Hij was betrokken bij Karton Films, een productiebedrijf van jonge, moderne filmmakers op weg naar de top. 'Karton' ontwikkelt daarin een eigen stijl. Want als er íets is wat Karton niet zoekt, is het 'mainstream', zijn zoals de anderen. Een doorsnee filmpje maken is makkelijk zat. Een Karton-film is wat anders, een verhaal apart.

 

"Zou het een goed idee zijn," vroeg Ad, "om een korte film over WIJ te laten maken? Voordeel voor WIJ: een leuke promotiefilm. Voordeel voor Karton: een aanwinst voor hun portfolio, om te laten zien aan mogelijke opdrachtgevers." Samen met de filmmakers is een werkgroep  aan de slag gegaan.

Eenvoudig was het niet. De WIJ-boodschap -mensen helpen elkaar te helpen- is begrijpelijk en logisch. Dat verhaal vertellen in beeldtaal is nog een vak apart. Karton Films heeft het gedaan met 3 scenes. Alle drie laten die een aspect van WIJ zien. Het resultaat voor WIJ: een eigentijdse promo van 2½ minuut. Die laat op een bijzondere manier zien waar WIJ voor staat en hoe WIJ werkt. Op zijn Kartons: WIJ door de ogen van getalenteerde twintigers op verkenning in de wereld van hulp en zorg.

 

En de filmmakers? Die hebben de WIJ-film laten zien bij de meest befaamde businessschool van Nederland. Dankzij de film haalden zij er een mooie opdracht mee binnen. Wie netwerkt, wint altijd samen.

 

WIJ Begint bij Jou from Karton Films on Vimeo.

E-mail

wij@begintbijjou.nl

 

 

Bellen

(076) 525 15 00

 

maandag tot vrijdag
van 9.00 – 17.00 uur