• WIJ Gym Dorothy 14-20WIJ Gym Dorothy 14

Kwaliteitsonderscheiding voor WIJ

 

WIJ en Breda-Actief hebben op donderdag 28 april 2011 ieder een eigen keurmerk ontvangen uit handen van de vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV).

 

WIJ is de eerste Bredase organisatie die de kwaliteitsonderscheiding ‘Vrijwillige inzet: Goed Geregeld’ ontvangt voor haar vrijwilligersbeleid en de uitvoering daarvan. Met deze onderscheiding krijgt WIJ publieke erkenning voor het behaalde kwaliteitsniveau. 

Breda-Actief hoort bij de eerste vijf organisaties in Nederland die gecertificeerd worden met het driesterren Keurmerk Steunpunt Vrijwillige Inzet. Breda-Actief vervult een onmisbare rol bij het ondersteunen en stimuleren van vrijwillige inzet in Breda. Het keurmerk laat zien wat Breda-Actief doet, hoe en met welke resultaten.

WIJ en Breda-Actief hebben deze certificeringen gevierd samen met diverse genodigden op donderdag 28 april. Wethouder Bob Bergkamp sprak zijn waardering uit voor beide organisaties en zei te verwachten dat zij hun kennis en ervaring zullen delen met andere organisaties in de stad. 

Eigen verantwoordelijkheid

WIJ is er voor iedereen, jong of oud, die op zoek is naar praktische hulp, advies en begeleiding, aangepast sporten en gezellige activiteiten. De activiteiten worden uitgevoerd door meer dan duizend medewerkers waarvan er 950 werkzaam zijn als vrijwilliger. Onderscheid tussen vrijwillige en betaalde medewerkers is er niet. Iedereen mag overal aan bijdragen.

WIJ meet geregeld de tevredenheid van de vrijwilligers. Uit deze meting blijkt dat de vrijwilligers vooral de eigen verantwoordelijkheid, de goede organisatie en de prettige werksfeer bij WIJ op prijs stellen.

Servicepunt

Breda-Actief is het Servicepunt voor vrijwilligerswerk en sport. Inwoners van de gemeente Breda, vrijwilligersorganisaties en (sport)verenigingen kunnen er terecht met al hun vragen. Als Servicepunt stimuleert Breda-Actief deelname aan vrijwilligerswerk en sport om welzijn en gezondheid in Breda te bevorderen.

WIJ

Nieuwe Prinsenkade 25 
4811VC Breda
(076) 525 15 00
wij@begintbijjou.nl

www.wijbegintbijjou.nl

Breda-Actief

Pasbaan 17
Breda
(076) 52 33 555
info@breda-actief.nl

www.breda-actief.nl

E-mail

wij@begintbijjou.nl

 

 

Bellen

(076) 525 15 00

 

maandag tot vrijdag
van 9.00 – 17.00 uur